Ingrediente:
Ø 500 gr. faină,
Ø
1 pacheţel drojdie
proaspăta,
Ø
2 linguri ulei,
Ø
1 linguriţa zahăr,
Ø
300 ml. apa minerală,
Ø
300 - 400 gr. nuci,
Ø
miere pentru uns mucenicii,
Ø
sare.
Pentru sirop :
Ø
1 ceaşcă zahăr ,
Ø
2 linguri miere de albine ,
Ø
2 ceşti apă,
Ø
esenţă vanilie, rom, zahăr
vanilat, scorţişoară, etc.
Preparare:
Se fierb toate ingredientele 15 - 20 min.
adăugându-se aromele dorite.
Preparare:
Preparare:
Se frământă un aluat din faină, drojdie, sare, zahăr,
ulei, apă minerală care se lasă la dospit.
După ce aluatul a crescut, se modelează bastonaşe din
care se formează cifra "8".
Se aşează mucenicii în tava de copt care a fost unsă
cu margarină sau ulei;
Se coc mucenicii la foc mediu in cuptorul preîncălzit
(200°C);
Nucile se macină, se amestecă cu puţin zahăr.
După ce mucenicii s-au copt şi s-au răcit se însiropează
după care se ung cu miere şi se presară cu nuca măcinată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu