Cartofi lionezi


Cartofi lionezi

Ingrediente:
J     1kg cartofi,
J     4 cepe,
J     100 ml vin alb demisc,
J     piper, sare, 1 lingura boia ardei dulce,
J     o capatana usturoi,
J     200 ml ulei de masline.


Preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o tava adanca si peste ei presaram sare, piper, boia de ardei, 100 ml ulei si amestecam.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptor timp de 45 minute (sunt gata cand intra furculita in ei). Din sfert in sfert de ora amestecam cartofii cu o paleta.
Curatam si taiem ceapa si usturoiul felii. Apoi le calim in ulei incins. Cand se rumenesc, adaugam vinul. Le mai lasam pe foc vreme de 2 minute.
Cand cartofii sunt copti, adaugam peste ei ceapa si usturoiul. Pofta buna.
Timp de preparare 1 ora

Reteta preluata de pe crestinortodox.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu