Cozonac de post



Ingrediente:
Ø      500 de grame de faina;
Ø      40 de grame de drojdie de bere;
Ø      1,5 cana suc de mere sau piersici;
Ø      1 – 2 plicuri zahar vanilat;
Ø      100 gr zahar;
Ø      3 linguri margarina,
Ø      1 miez de nuca,
Ø      1 esenta rom,
Ø      2 linguri cacao,
Ø      6 linguri de zahar pudra;
Ø      coaja rasa de lamaie,
Ø      rahat si/sau stafide;
Ø      un praf de sare.

Preparare:
1.    Batem margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste.
2.    Adaugam sucul, apoi drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea si coaja de lamaie. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit intr-un loc cald.
3.    Macinam miezul de nuca apoi il amestecam cu esenta de rom, 6 linguri de zahar pudra si cacao.
4.    Dupa ce s-a dospit impartim aluatul in doua parti egale si intindem cate o foaie sub forma unui dreptunghi.
5.    O foaie o presaram cu nuca, iar pe cealalta cu stafide si/sau bucati de rahat. Rulam fiecare parte, le impletim intre ele si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei. Acoperim cozonacul cu un prosop de bucatarie si il mai lasam la dospit in tava 35 de minute.
6.    Il coacem intr-un cuptor incalzit la 180 de grade, timp de 45 minute. 

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu