Ingrediente:
Ø
500 de grame de faina;
Ø
40 de grame de drojdie de
bere;
Ø
1,5 cana suc de mere sau
piersici;
Ø
1 – 2 plicuri zahar vanilat;
Ø
100 gr zahar;
Ø
3 linguri margarina,
Ø
1 miez de nuca,
Ø
1 esenta rom,
Ø
2 linguri cacao,
Ø
6 linguri de zahar pudra;
Ø
coaja rasa de lamaie,
Ø
rahat si/sau stafide;
Ø
un praf de sare.
Preparare:
1.
Batem margarina cu zaharul
pana ce acesta se topeste.
2.
Adaugam sucul, apoi drojdia
frecata cu o lingurita de zahar, sarea si coaja de lamaie. Le omogenizam si
adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam
bine si il lasam la dospit intr-un loc cald.
3.
Macinam miezul de nuca apoi il
amestecam cu esenta de rom, 6 linguri de zahar pudra si cacao.
4.
Dupa ce s-a dospit impartim
aluatul in doua parti egale si intindem cate o foaie sub forma unui dreptunghi.
5.
O foaie o presaram cu nuca,
iar pe cealalta cu stafide si/sau bucati de rahat. Rulam fiecare parte, le impletim
intre ele si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei. Acoperim cozonacul cu un
prosop de bucatarie si il mai lasam la dospit in tava 35 de minute.
6. Il coacem intr-un cuptor incalzit la 180 de grade, timp de 45 minute.
Succes!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu