Cartofi lionezi
Ingrediente:
J
1kg cartofi,
J
4 cepe,
J
100 ml vin alb demisc,
J
piper, sare, 1 lingura boia
ardei dulce,
J
o capatana usturoi,
J
100 ml ulei de masline.
Preparare:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii
punem intr-o tava adanca si peste ei presaram sare, piper, boia de ardei, 100
ml ulei, putina apa si amestecam.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la
cuptor timp de 45 minute (sunt gata cand intra furculita in ei). Din sfert in
sfert de ora amestecam cartofii cu o paleta.
Curatam si taiem ceapa si usturoiul felii. Apoi le calim in ulei incins. Cand se rumenesc, adaugam vinul. Le mai lasam pe foc vreme de 2 minute.
Cand cartofii sunt copti, adaugam peste ei ceapa si usturoiul. Pofta buna.
Curatam si taiem ceapa si usturoiul felii. Apoi le calim in ulei incins. Cand se rumenesc, adaugam vinul. Le mai lasam pe foc vreme de 2 minute.
Cand cartofii sunt copti, adaugam peste ei ceapa si usturoiul. Pofta buna.
Timp de preparare 1 ora
Reteta preluata de pe www.crestinortodox.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu