CARTOFI CU CEAPA
Fierbem 1kg. de cartofi in coaja. Dupa ce s-au racit putin ii curatam. Apoi
ii taiem cubulete oricum se vor deforma.
Separat punem 0,5 kg. de ceapa taiata intr-o tigaie in ulei, punem putina
apa in care ceapa sa se inmoaie la foc potrivit. Daca apa scade prea repede,
mai adaugam cate putina apa din cand in cand.
Cand ceapa s-a inmuiat bine si cand apa scade de tot, adaugam cartofii
taiati cubulete, ulei dupa gust, sare si piper. Se poate pune si boia dulce sau
iute, dar nu e obligatoriu.
Se mesteca mereu cu o lingura de lemn, se verifica gustul.
Nu lasam prea mult sa se prajasca, pt. ca mancarea sa nu cada greu.
Se serveste neaparat cu salata, de orice fel, iar salata sa predomine
cantitativ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu