Chiftelute de post


Ingrediente:
J     ½ kg.cartofi;
J     ½ cana orez;
J     1-2 buc. morcov;
J     1-2 buc. ceapa sau praz;
J     verdeata (marar, patrunjel);
J     sare dupa gust;
J     ulei pentru prajit.

Preparare:
1.    Cartofii se fierb in coaja.
2.    Se fierbe orezul.
3.    Se calesc ceapa si morcovii (morcovii ii dam pe razatoarea mica iar ceapa o tocam marunt).
4.    Pasam cartofi fierti apoi adaugam orezul fiert, morcovii si ceapa, un praf de sare cat si verdeata tocata marunt.
5.    Din compozitia obtinuta facem chiftelute pe care le dam prin faina sau pesmet si le prajim in ulei incins.

!!! Eu mai pun in plus piper, boia dulce si cimbru.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu